Hej kära TOK-ar.
Vill bara tipsa om ett TV-program som kommer att sändas den 26 - 29 september i TV4 kl.19.30.
Halvåtta hos mig... ett av mina absoluta favoritprogram !
Under vecka 39 blir det extra roligt att kolla..för då är nämligen en av värdarna oss alla bekant,
nämligen vår tidigare ordförande och tillika klubbens grundare...
Lennart Jonsson i Halmstad.
Jag har själv haft nöjet att deltaga i lite matlagningskurser på Vallåsskolan till sammans med Lennart, och jag lovar.....
slår han till med sin speciallitet. Raggklump med fläsk.... ja, då tror jag banne mig att han tar hem segern.
Lycka till Lennart!
Ps. Lennart har lovat att det kommer med lite TOK-reklam när dom är hemma och gästar honom!
TV4 den 26 - 29 september i kl.19.30
Yngve
Halv åtta hos mig
Moderatorer: Yngve Göransson, Hans J, Styrelsen
- Yngve Göransson
- Site Admin
- Inlägg: 190
- Blev medlem: tis 24 feb 2004, 22:54
- Ort: Getinge
- Kontakt:
-
- Inlägg: 6
- Blev medlem: lör 28 nov 2009, 14:16
- Yngve Göransson
- Site Admin
- Inlägg: 190
- Blev medlem: tis 24 feb 2004, 22:54
- Ort: Getinge
- Kontakt:
Raggklump
Hej Sven Gunnar !
Raggklump?
Jo, när vi gick den där matlagningskursen för några år sedan, så bestämde vi att vi skulle laga en enkel rätt!
Raggmunk med fläsk...
Men det var minsann inte enkelt att få till dom så där platta och gyllenbruna som dom skall vara.
Jag tror ingen av gjorde någon riktigt fin raggmunk, det blev som sagt mest Raggklumpar för oss alla.
Men gott var det, vill jag minnas!
Nu bänkar vi oss i morgonkväll halv åtta och kollar in Jonsson,
skall bli kul !
Yngve
Receptet: Gammaldags raggmunk:
4 port.
6-8 potatisar
2 dl vetemjöl
1 ägg
5 dl mjölk
salt
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt som en pannkakssmet.
Skala och riv potatisen fint. Blanda ner smeten och stek i smör
som pannkakor. Håll varma i ugn 100 grader tills alla är stekta.
Servera med rimmat sidfläsk eller rimmad bog och lingon.
Mums !
Raggklump?
Jo, när vi gick den där matlagningskursen för några år sedan, så bestämde vi att vi skulle laga en enkel rätt!
Raggmunk med fläsk...
Men det var minsann inte enkelt att få till dom så där platta och gyllenbruna som dom skall vara.
Jag tror ingen av gjorde någon riktigt fin raggmunk, det blev som sagt mest Raggklumpar för oss alla.
Men gott var det, vill jag minnas!
Nu bänkar vi oss i morgonkväll halv åtta och kollar in Jonsson,
skall bli kul !
Yngve
Receptet: Gammaldags raggmunk:
4 port.
6-8 potatisar
2 dl vetemjöl
1 ägg
5 dl mjölk
salt
Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk och salt som en pannkakssmet.
Skala och riv potatisen fint. Blanda ner smeten och stek i smör
som pannkakor. Håll varma i ugn 100 grader tills alla är stekta.
Servera med rimmat sidfläsk eller rimmad bog och lingon.
Mums !
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster