VÄRLDSPREMIÄR I VM FÖR 250 SPEEDWAY I "NORRPING" 9

Här diskuterar du allt mellan himmel och jord

Moderatorer: Yngve Göransson, Hans J, Styrelsen

Meddelande
Författare
Användarvisningsbild
Bert Ove Orvnäs
Inlägg: 97
Blev medlem: lör 11 apr 2009, 21:15
Kontakt:

VÄRLDSPREMIÄR I VM FÖR 250 SPEEDWAY I "NORRPING" 9

#1 Inläggav Bert Ove Orvnäs » tor 09 jun 2011, 09:10

Tjéna
Vargen...Legendaren Olle Nygren pinglade mig idag från England å vi "gafflade" om Världshistoriens första VM i 250 speedway...det är Vargen som har drivit frågan i många år och äntligen fått gehör.
Det är det bästa som hänt speedwayen i mordärn tid enligt min uppfattning.
Så kom igen alla MOTOR LOVERS och upplev Världspremiären i "Norrping" Norrköping.

FIM 250 cc YOUTH TROPHY
arrangeras i år i Sverige, närmare bestämt i Norrköping den 9-10 juli
Det är en tävling som sanktionerats av FIM och man kör på tävlingscyklar med motorer på 250 cc.
Att få tävlingen till Sverige är något som Varg-Olle Nygren och Rolf Sundberg lobbat hårt för.
Det är ett inofficiellt VM där man kör om den individuella VM-titeln i klassen.
Tävlingarna har körts i tre år, varav den första 2009 i Berghaupten, Tyskland, den andra 2010 i Slany i Tjeckoslovakien och nu den tredje här i Sverige och Norrköping.
Till tävlingen är speedway-sportens framtidsförare anmälda. De tävlande är ungdomar i åldern 16-17 år. Tävlingen körs i samma form som GP-serien. Träning och kval sker lördagen den 9 juli. FIM-finalen körs söndagen den 10 juli.
11 länder har visat intresse att skicka förare till tävlingen, sammanlagt ett 30-tal förare. Varje land får nominera sina förare och anmälningstiden gick ut den 9 maj, då nomineringarna skulle vara på FIM:s bord. Sedan skickar FIM ut deltagarnas namn till arrangören som i sin tur sätter ihop tävlings-schemat. I skrivande stund har FIM ännu ej lämnat ifrån sig underlaget.
Varg-Olle hade på Norrköpings stadion (Kråkvilan), en uttagning med fem (5) nominerade juniorer från Sverige. Förarna har nominerats i samråd med Förbundskapten Pierre Gustafson.
En av dessa är redan seadad, nämligen Viktor Palovaara. Följande förare är uttagna till de tre platser Sverige har: 1) Viktor Palovaara, 2) Fredrik Engman, 3) Jonas Engdal.
Som reserver har Adrian Bergqvist och Oskar Karlsson nominerats.
Om det blir mer än sammanlagt 18 förare vidtar en kvaltävling dagen före huvudtävlingen, dvs den 9 maj, då även träningen äger rum.
Det här kommer säkert att bli stort om några år och är frukten av vad eldsjälarna Varg-Olle och Roffe Sundberg länge propagerat för, dvs en klass för unga förare som idag kör ungdoms-speedway, innan de tar steget upp till 500cc. Man förväntar sig att FIM snart tar beslut att klassen får tävla officiellt.
För speedwaysportens utveckling är detta något som de flesta väntat på och som i förlängningen skall leda till att skaderiskerna för ungdomarna minskar genom att de får erfarenhet på en klass mellan lätt och tung cykel. Tävlingen och förarna behöver Ditt stöd. Kom och heja på våra framtidslöften. Det blir tät och bra speedway. Vi har en liten fördel i och med att norrköpingsbanan inte är mer än 275 meter, dvs väsentligen mindre än vad alla övriga europeiska förare är vana med.
Kom till Norrköping den 9-10 juli och upplev en fantastisk speedwaytävling -den första i sitt slag i Sverige!
Kopierat från http://www.svemo.se/Grenar/Speedway/Nyh ... UTHTROPHY/
Ha dé
Tjing Tjong // Gamen The Condo

Återgå till "Övrigt Snack"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst